5. Додавање странака у постојећи модел и креирање новог модела

Програм АВОКАДО садржи велики број модела исправа у својој бази и тај број се периодично повећава.
Али, може се десити да Вам је неопходан посебан модел кога можете и сами направити. Из базе модела изаберите модел који је најприближнији Вашим потребама. Примера ради, ми смо узели модел Овра потписа физичког лица, а допунићемо га са још једним физичким лицем и пуномоћником физичког лица. Прво ћемо одредити место где желимо да убацимо ново физичко лице. Затим ћемо селектовати постојеће лице и десним кликом миша отворити мени из кога ћемо одабрати опцију копирања. Селектујемо празно место и десним кликом поново отворимо мени из кога бирамо опцију Paste. Остаје да променимо индексе како би се на одређеним местима појавиле генералије странке на месту број два. То можемо и ручно или уз помоћ опције „Пронађи и замени“ који позивамо преко тастатуре комбинацијом тастера CTRL+H. Кликом на дугме Replace рачунар ће замењивати индексе.
Други начин додавања странака је копирањем из неког документа који смо раније припремили. Ми имамо посебан документ који смо направили у програму Notepad. Ако желите овај документ Вам можемо послати. Приметили смо да су индекси 1 и 2 искоришћени, па зато бирамо пуномоћника физичког лица са редним бројем индекса 4. Селектујемо текст, копирамо га и залепимо на празно место у исправи. Остаје још да подебљамо одређена места и са тастером Tab направимо цртице које недостају.
Ако желите овај модел исправе можете сачувати и користити га и неки други пут. Да би то урадили притисните комбинацију тастера CTRL+S и сачувајте овај модел на Вашем диску под именом који Ви желите.

Погледајте видео који објашњава како поново можете да користите Ваш модел.