Технички услови за рад програма АВОКАДО

Програм АВОКАДО не представља оптерећење за рачунаре и локалну мрежу и може складно радити и на рачунарима старије генерације.

РАЧУНАР ЗА ИНСТАЛАЦИЈУ БАЗЕ
Један од постојећих рачунара у мрежи који се и даље може користи, послужиће за инсталацију базе која ће складиштити податке о раду канцеларије у програму АВОКАДО. Препоручује се да то буде рачунар на коме је инсталиран оперативни систем WIN 10 PRO 64 bit, који има 4 или 8 Gb RAM и око 50 Gb слободног простора на диску за инсталацију базе.

БАЗА ПОДАТАКА
Целокупну инсталацију базе и потребна подешавања вршимо ми приликом иницијализације програма АВОКАДО. Програм је тако подешен да не оптерећује базу. Према нашем искуству са канцеларијама које већ користе овај програм са 10 лиценци за сараднике и убаченим подацима о странкама од 2014. г. до данас раст базе на дневном ниво је од 3-5 MB што обезбеђује вишегодишњи неометан рад канцеларије. База аутоматски прави резервне копије на дневном нивоу. Препоручује се да се за ту сврху користе споњни (екстерни) дискови што обезбеђује довољну сигурност и поузданост.

Кориснички рачунари
Остали рачунари на којима ће се извршавати програм АВОКАДО могу бити било који рачунари који на себи имају оперативни систем WIN 7 и новији. Програм се врло лако умножава копирањем једног фолдера са апликацијом на рачунар на коме се жели користити што може урадити сваки корисник самостално. Због несметаног и конфорног рада неопходно је да монитор буде са резолуцијом Full HD (1920×1080).

Додатне апликације
За коришћење АВОКАДО програма није неопходна интернет конекција. Програм се извршава у локалној мрежи. У себи садржи одличну апликацију за обраду текста која се користи на исти начин и веома подсећа на најпопуларније програме који се користе за ову намену. Програм у себи садржи све што је потребно за очитавање најновијих чипова личних карата, а подаци се складиште у бази података у канцеларији и не шаљу се на друе сервере.

О додатним сигурностима и безбедоносним проверама можете прочитати на овом линку.